Transport w suchym lodzie

Transport w suchym lodzie Suchy lód składa się z prasowanego CO2 o temperaturze – 89 stopni Celsjusza. W kontakcie z powietrzem sublimuje wytwarzając dwutlenek węgla który otacza produkty spożywcze czy też mięsne otoczką która powstrzymuje procesy gnilne i rozkładu. Dlatego transport w suchym lodzie produktów spożywczych od lat wykonując firmy specjalistyczne zajmujące się transportem. Firma Raffo która jest przedstawicielem OCS Polska specjalizuje się w transporcie w suchym lodzie oraz kontrolowanej temperaturze. Transport w suchym lodzie może odbywać się w specjalnych samochodach przystosowanych do tego typu transportu lub z wykorzystaniem specjalistycznych opakowań. Opakowania do transportu w suchym lodzie z których korzystamy przeznaczone są nie tylko do transportu drogowego ale również lotniczego. Transport lotniczy w suchym lodzie produktów spożywczych odbywa się w opakowaniach które wytrzymują wahania ciśnienia w trakcie lotu oraz potrafią utrzymać stosowna temperaturę nawet do 190 godzin. Transport w kontrolowanej temperaturze odbywa się bez suchego lodu. Jako materiał chłodzący używane są wkłady chłodzące tak zwane żel paki które po zamrożeniu obniżają temperaturę wewnątrz opakowania. Transport w kontrolowanej temperaturze wykonywany jest najczęściej dla firm farmaceutycznych oraz branży medycznej. Transport szczepionek, leków oraz materiału biologicznego, osocza nie jest dla nas żadną nowością.

Szczegóły strony www.ocs.pl:

Podlinkuj stronę www.ocs.pl:

Transport w suchym lodzie

Odwiedziny robotów:

Odwiedziny yahoo 91 Odwiedziny googlebot 525